Προεόρτια Χριστουγέννων στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

proeortia

Επικειμένης της εορτής των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 22 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ. ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου, όπου και μίλησε επίκαιρα για το νόημα των εορτών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τη συμμετοχή της χορωδίας του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και της Εκκλησιαστικής Μαντολινάτας Σουφλίου.

Την Θεία Λειτουργία και την εκδήλωση παρηκολούθησε ο Ταξίαρχος-Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Θεόδ. Τοπούζης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Σουφλίου και ικανό εκκλησίασμα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου με ομιλητή τον Αρχιμ. Ανδρέα Αϊντινίδη και με τη συμμετοχή της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία απέδωσε και κάλαντα διαφόρων περιοχών, υπό την διεύθυνση του Χοράρχου κ. Χρήστου Κισσούδη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης, αρκετοί κληρικοί και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομη προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκαν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων στο Διδυμότειχο και το Αμόριο με πολλή επιτυχία.

Ο υπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων Αρχιμ. Γαβριήλ Χειμώνας φρόντισε τα παιδιά να νιώσουν την θαλπωρή των Χριστουγέννων και να χαρούν με τα δώρα που πήραν.

proeorti2

proeortia1

proeortia3

proeortia4

proeortia5

Εμφανίσεις: 37236
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!