Διδυμοτείχου: ''Για τους ακρίτες δεν υπάρχουν αργίες…'' (ΦΩΤΟ)

akrt4

Τους ακρίτες των συνόρων μας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός για να τους ευχηθή και να τους στηρίξη ηθικά επ’ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων.

“Για τους ακρίτες δεν υπάρχουν αργίες…αλλά μονάχα το καθήκον.” τόνισε ο Σεβασμιώτατος εξαίρωντας την προσφορά του ελληνικού στρατου στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

Ειδικώτερα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τα Ελληνικά Φυλάκια στο Τριεθνές (Ελλάδος-Τουρκίας-Βουλγαρίας) και στη Νέα Βύσσα (απέναντι απο την Ανδριανούπολη) και προσέφερε ευλογίες και γλυκίσματα στους στρατιώτες.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν αντιστοίχως ο Στρατηγός Ιωσ.Μαυράκης, Διοικητής της 16ης Μεραρχίας και ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Δημ.Γλυμής.

Ο Σεβασμιώτατος τα Χριστούγεννα, κατά το ειωθός, λειτούργησε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι Βουλευτές Έβρου Αλεξ.Δερμετζόπουλος και Μαρ.Ουζουνίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημ.Μουζάς, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Δημ.Γλυμής και πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο από νωρίς προσήλθε για να απολαύση την Χριστουγεννιάτικη ακολουθία.

Στο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του, που αναγνώσθηκε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “ Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, οι σκληρές συνθήκες που έχει προκαλέσει η γενικότερη ηθική και οικονομική κρίση έχουν δημιουργήσει πληθώρα αδιεξόδων. Σ᾽ αυτή την ομιχλώδη και πνιγηρή ατμόσφαιρα, η εορτή των Χριστουγέννων έρχεται να προσφέρει παρήγορο φως. Να βεβαιώσει ότι ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος για να μείνει εσαεί «μεθ᾽ ημών». Ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει, έστω και αν συχνά Τον λησμονούμε και συμπεριφερόμεθα σαν να μην υπάρχει. Ο Χριστός καταργεί, με τρόπους θαυμαστούς, τα ανθρωπίνως αδύνατα. «Ὅτι οὐκ ἀδυνατίσει παρά τῷ Θεῷ πᾶν ῥῆμα» (Λουκ. 1:37).”

akrt1

akrt2

akrt3

akrt5

akrt6

akrt6b

akrt7

akrt8

akrt9

akrt10

Εμφανίσεις: 51845
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!