Χριστούγεννα στην Μητρόπολη Νικαίας (ΦΩΤΟ)

1

Η Γέννηση του Θεανθρώπου, το μέγα και χαρμόσυνο γεγονός της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου, με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας.

Στον περικαλλή Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού ιερούργησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος μέσα σε κλίμα κατάνυξης.

Ο κλήρος και το πλήθος των χριστιανών που κατέκλυσαν το Ναό από νωρίς το πρωί, με ενθουσιασμό και έκδηλη χαρά εξέφρασαν την τιμή και το σεβασμό προς τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος ευχήθηκε, ο τεχθείς Κύριος να χαρίζει το πολύτιμο αγαθό της υγείας, αλλά και τη λύτρωση από τη μεγάλη περιπέτεια που βρέθηκε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Ακολούθως τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας έψαλαν τα Κάλαντα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις Φυλακές Κορυδαλλού όπου υποδέχθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλ. Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο και άλλους συνεργάτες του.

Ο Πρωθιεράρχης μετά του οικείου Ιεράρχη προσκύνησαν στον Ιερό Ναό της Φυλακής και έψαλαν το Απολυτίκιο και το Κοντάκιο της εορτής, παρουσία της κ. Μαρίας Στέφη Διευθύντριας των Φυλακών, υπαλλήλων και κρατουμένων.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Νοσοκομείο και στο Ψυχιατρείο Φυλακών όπου πραγματοποίησαν ανάλογη επίσκεψη.

Τη 2η ημέρα των Χριστουγέννων εορτάσθηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου και η μνήμη του Αγίου Ευθυμίου Επισκόπου Σάρδεων στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Κερατσινίου, όπου φυλάσσεται ο μεγάλος πνευματικός θησαυρός, το ιερό κειμήλιο της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ευθυμίου, της μεταφερθείσης από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Οι ευλαβείς ενορίτες, μικρασιάτες οι περισσότεροι στην καταγωγή, με συγκίνηση και δάκρυα κατασπάζονταν το ιερό λείψανο, εκζητώντας τη βοήθεια του Αγίου.

Της Ευχαριστιακής Τράπεζας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος, ο οποίος στο τέλος ομίλησε για τη μεγάλη Εορτή της Χριστιανοσύνης και τον Προστάτη Άγιο της Ενορίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Στέγη Γερόντων Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Κερατσινίου.

4

5

6-2

7

2

3

8

9

Εμφανίσεις: 66985
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!