Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Σκύδρα

skyd

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος η εορτή του Πρωτομάρτυρα και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, στην πόλη της Σκύδρας.

Την παραμονή της εορτής οι κάτοικοι της πόλης, ο Ιερός Κλήρος και οι λοιπές αρχές της πόλης υποδέχθηκαν τμήμα Ιερών λειψάνων του Πρωτομάρτυρα Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια εψάλει ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτη κ. Ιωήλ, τον δε Θείο Λόγο απηύθηνε προς το εκκλησίασμα ο Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου.

Στην ακολουθία του εσπερινού αλλά και στη Θεία Λειτουργία, την κυριώνυμον ημέρα έλαβε μέρος πλειάδα Ιερέων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Αγιορίτες Ιερομόναχοι.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και στη δράση του Πρωτομάρτυρα και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου, που πρέπει να φωτίζει και να παραδειγματίζει τη ζωή των Χριστιανών.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους Ιερείς του ναού, π. Γεώργιο Μπαλανίκα, π. Αθανάσιο Ρούντο, π. Δαβίδ Κούτση, τον Αρχιδιάκονο π. Χριστόδουλο Καραγιάννη, ιδιαιτέρως δε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. π. Αντώνιο Κορέστη για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως, αλλά και για τα έργα που περατώθηκαν και κοσμούν ιδιαιτέρως τον ναό, όπως η αγιογράφηση του τρούλου, το νέο ξυλόγλυπτο περικαλές τέμπλο και η κατασκευή του σολέα.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευχαριστίες ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στις εθελόντριες κυρίες, που προσφέρουν τον πολύτιμο χρόνο τους στην παρασκευή του συσσιτίου, που προσφέρει καθημερινά η ενορία στους απόρους κατοίκους της Σκύδρας.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρόντες ήταν οι Βουλευτές του Νομού, Ιορδάνης Τζαμτζής, Διονύσης Σταμενίτης και Θεοδώρα Τσάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης, και ο Δήμαρχος Σκύδρας Γεώργιος Χοϊδης.

skyd1

Εμφανίσεις: 71030
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!