200 παιδιά του Ιερού και του Αναλογίου ενίσχυσε η Μητρόπολη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

img 9367

Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των παιδιών του Ιερού και του Αναλογίου πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή μας την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας.

Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεώς μας π. Αθανάσιος Κυρίτσης, άρχισε με το απολυτίκιο των Χριστουγέννων, το οποίο έψαλλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και εν συνεχεία η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα και με τη συνοδεία μουσικών οργάνων τραγούδησε κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Επίσης, ποιήματα και κείμενα σχετικά με τον Ιερέα και την Ιερωσύνη απήγγειλαν παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα.  

Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νι­κό­λαος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη την χορωδία και τα παιδιά που απήγγειλαν τα ποιήματα, απευθυνόμενος στα 200 περίπου παι­διά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές, που ήρθαν από διά­φορες ενορίες της Μητροπόλεώς μας, τόνισε την ιδιαί­τε­ρη συμ­­βο­λή τους στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας και τις Ιερές Ακο­λου­θίες.

Ανα­­­φέρ­­θη­κε σε εμπειρίες μικρών παιδιών κατά την Θεία Λειτουργία και τα προέ­­τρεψε να μείνουν πιστά στην πίστη και πα­ρά­δοση της Εκκλησίας μας.

Τέ­λος, τους ευ­χή­θηκε να έχουν υγεία και πρόοδο, να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να δια­κο­νούν την Εκκλησία και τους Ιερείς .

Στην συνέχεια κάλεσε στο βήμα τους Διακόνους και νέους Πρεσβυτέρους, οι οποίοι με τη συνοδεία των μουσικών οργάνων τραγούδησαν χριστιανικά άσματα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά χρηματικών βοηθημάτων και βιβλίων από τον Σεβασμιώτατο σε όλα τα παιδιά και γλυκισμάτων στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου.

Η ικανοποίηση και η χαρά των παιδιών από την εκδήλωση και την επι­κοι­­νωνία τους με τον Σεβασμιώτατο και μεταξύ τους ήταν ζωγρα­φι­σμέ­νη στα χα­ρούμενα πρόσωπά τους και εξέφρασαν την επιθυμία τους να έχουν συχνά τέτοιες ευκαιρίες ώστε να γνωρίζονται με παιδιά της ηλικία τους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα.

1 12

img 9306 0

img 9311

img 9331

img 9351 0

img 9354 0

img 9375 0

img 9380

img 9381

img 9391

img 9400 0

Εμφανίσεις: 48222
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!