Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Δ. Αναγνωστόπουλος

aIMG08709-20131231-1631Ιερέως Ιωάννου Κ. Σουρλίγγα

Την Δευτέρα 30η Δεκεμβρίου 2013, εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Δ. Αναγνωστόπολος σε ηλικία 84 ετών, Συνταξιούχος Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άστρους Κυνουρίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη την επομένη Τρίτη 31η Δεκεμβρίου 2013, εις τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, στο Άστρος Κυνουρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Ιερείς εκ των Ενοριών της Κυνουρίας και των περιχώρων του Άστρους, Ιεροψάλτες και πλήθος Ενοριτών παρευρέθησαν εις την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πατρός Αθανασίου, συμπροσευχόμενοι για την ανάπαυση της ψυχής του, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη και την συμπαράσταση προς τους οικείους του εκδημήσαντος Ιερέως, αποδίδοντας την κατά το ανθρώπινον τιμήν και τον σεβασμόν εις ένα άξιον Ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο πρόσωπο του εκλιπόντος αναφέρθηκε με λόγια συγκινητικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, κάνοντας αναφορά στον βίο και την πολιτεία του Μακαριστού Ιερέως, φέρνοντας στην επιφάνεια όλα τα χαρίσματα που είχε ένας ταπεινός και φιλακόλουθος Ιερέας, όπω ήτο ο αοίδιμος π. Αθανάσιος.

Μετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας παρατέθηκε εκ των οικείων του μακαριστού καφές και μακαρία τράπεζα,προς όλους τους παρευρισκομένους.

Εμφανίσεις: 45004
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!