Πρωτοχρονιά στην Ι.Μ. Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

prwta1

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας του Μεγάλου και η έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας της Καστοριάς, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και τη συμμετοχή και άλλων Κληρικών.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς ανέγνωσε την εγκύκλιο του Μητροπολίτου Σεραφείμ, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας χρονιάς, όπου μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πορευθούμε.


«Ευθυμείτε. Αυτό είναι το μήνυμα της νέας χρονιάς. Μη φοβείσθε, αλλά θαρσείτε», σημειώνει ο Σεβασμιώτατος χρησιμοποιώντας τα λόγια του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2014, παρισταμένων των πολιτικών αρχών του τόπου, του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

prwta2

prwta3

prwta4

prwta5

prwta6

prwta7

prwta8

Εμφανίσεις: 56837
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!