Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ηλείας (ΒΙΝΤΕΟ)

despotis1 4a290c7a20b9125d62c3da6f62b140a4

Με ψαλμωδίες και απολυτίκια υποδέχθηκε η Χορωδία της σχολής Βυζαντινής μουσική, τις τοπικές αρχές και τους πολίτες, που επισκέφθηκαν για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας, έδωσε τις ευχές του και ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς για την συνεργασία που είχαν την χρονιά που πέρασε ευχόμενος να συνεχιστεί και το 2014.

Ανέφερε ακόμα μέσα από το λόγο του Χριστού, παραδείγματα για το πώς πρέπει να πορευτεί η κοινωνία, δίδοντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα του πνεύματος όπου όλοι μας πρέπει να δούμε τις ελλείψεις και τα ελαττώματά μας.

Μίλησε ακόμα για τη διανομή του πλούτου της γης και τη συγκέντρωσή του στους ολίγους, τους ευλόγησε αλλά έδωσε το παράδειγμα της απληστίας.

Συνέχισε αναφερόμενος στα υλικά αγαθά λέγοντας πως οι άνθρωποι δεν τα χρησιμοποιούν όπως πρέπει.

Το φλουρί της πίτας, αντιστοιχούσε σε έναν σταυρό που προσφέρθηκε από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάτα.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας, σχολίασε και τα κρούσματα κλοπών στην κοινωνία, από τα οποία δεν γλιτώνουν και τα ιδρύματα και οι εκκλησίες της Ι.Μ. Ηλείας.


Εμφανίσεις: 52347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!