Εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ στην Λαμία (ΦΩΤΟ)

img 0287 1

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του θαυματουργού, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Λαμία, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και έψαλε Βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ευθυμίου Τσούμα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα και στον εορταζόμενο Μεγαλομάρτυρα Εφραίμ. Παραλληλίζοντας τον τίμιο Πρόδρομο με τον Άγιο Εφραίμ ετόνισε ότι όπως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής προετοίμαζε τους ανθρώπους για τον ερχομό του Μεσσία, έτσι και ο Άγιος Εφραίμ με τα αναρίθμητα θαύματά του προετοιμάζει τους ανθρώπους για να δεχθούν στην καρδιά τους τον Χριστό.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας στην μεγάλη αίθουσα τελετών του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός με την παρουσία όλου του Εκκλησιάσματος και στη συνέχεια προσφέρθηκαν τα παραδοσιακά νηστήσιμα γλυκίσματα και καφές.

Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Εφραίμ, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη.

1 13

img 0268 0

img 0298 0

img 0302 0

img 0310 0

img 0318 0

img 9804

img 9809 0

img 9821

Εμφανίσεις: 43555
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!