Η τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην Νέα Κίο Αργολίδος (ΦΩΤΟ)

kios0

Στη Νέα Κίο εορτάζονται με κάθε λαμπρότητα η τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων στην παραλία της περιοχής , Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014.

Από νωρίς το πρωί εψάλλει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στο Ναό της Αγίας Ειρήνης και μετά ο κλήρος και οι πιστοί κατευθύνθηκαν στην παραλία για την καθιερωμένη Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Την τελετή της κατάδυσης του Σταυρού τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος , την ακολουθία των Θεοφανείων παρακολούθησαν ο Υπουργός ΠΕΚΑ Ιωάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Α.Πουλάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Β.Σιδέρης, ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Α.Μπαντανάς, ο δημοτικος σύμβουλος Δ.Κρίγκος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Άργους Μυκηνών Σ.Κωτσοβός κ.α.

Μετά το πέρας της τελετής της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη Θάλασσα ακολούθησε το έθιμο του πυροβολισμού των τενεκέδων που έχουν τοποθετηθεί ανοικτά στην θάλασσα κι επιπλέουν, ένα έθιμο που τα τελευταία χρόνια είδε την αναβίωσή του κι έχει βαθιά τις ρίζες του στην Κίο της Μικράς Ασίας.

Ιδιαίτερο στοιχείο της κατάδυσης, όπως αυτό επίσης μεταφέρθηκε από την Κίο της Μ. Ασίας και τηρείται μέχρι σήμερα, είναι ότι ο Σταυρός που πέφτει στη θάλασσα φέρει βαρίδια, με αποτέλεσμα η ανάδυσή του να γίνεται με ιδιαίτερη προσπάθεια από το βυθό.

kios1

kios2

kios3

kios4

kios5

kios6

kios7

kios8

kios9

Εμφανίσεις: 59912
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!