Η εορτή των Θεοφανείων στην Κέρκυρα

IMG 2234Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια γιόρτασε και η Κέρκυρα τα Θεοφάνεια. Επίκεντρο του εορτασμού ο Μητροπολιτικός Ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια την ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων, με την παρουσία των αρχών του τόπου.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής σχηματίστηκε πομπή η οποία κατέληξε στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ, όπου έγινε η τελετή του αγιασμού των υδάτων από τον Σεβασμιώτατο.

Ο Μητροπολίτης, σε σύντομη προσφώνησή του, προς τους πολλούς πιστούς, επεσήμανε την ανάγκη για να ξαναβρούμε την χάρη του Θεού ως την μόνη ελπίδα της ζωής μας, καθόσον η κρίση της εποχής μας απέδειξε ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ευτυχήσει χωρίς Θεό.

Αν δεν επαναφέρουμε το Χριστό στις καρδιές μας κι αν Εκείνος δεν καθοδηγεί τα βήματά μας τότε ο αγιασμός δεν θα έχει επενέργεια στη ζωή μας και θα παραμένουμε κλεισμένοι στον εαυτό μας, χωρίς αληθινό σκοπό.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι τα Θεοφάνεια είναι γιορτή που δίνει νόημα στη ζωή μας, εάν δεν περιοριστούμε στον τυπικό τρόπο εορτασμού της.IMG 2228

Αν αφήσουμε την χάρη του Θεού που «επεφάνη σωτήριος πάσιν ανθρώποις» να μας δείξει την οδό της ταπεινώσεως, της υπερβάσεως των παθών και της μετανοίας, τότε μπορούμε να ελπίζουμε αληθινά σε έναν γνήσιο τρόπο ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί νέοι άνθρωποι έπεσαν για να βγάλουν το σταυρό από το νερό, τηρώντας το ωραίο αυτό έθιμο της παραδόσεως του λαού.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων η βουλευτής κ. Γκερέκου, ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου, ο Δήμαρχος κ. Τρεπεκλής και οι επικεφαλής των στρατιωτικών και αστυνομικών αλλά και λοιπών αρχών του τόπου.

Εμφανίσεις: 60891
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!