Ο Μητροπολίτης ευλόγησε την πίτα των ιερέων

sinaksi1

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικαίας και στο όμορφο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία και του Δημάρχου Κιλελέρ κ.Ρίζου Κομήτσα, ο οποίος με ιδιαίτερα θερμούς λόγους προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και ευχήθηκε στους Ιερείς.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος, ευχαρίστησε τους Ιερείς για το φιλανθρωπικό έργο που επετέλεσαν κατά την διάρκεια των εορτών του Δωδεκαημέρου και αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης προς τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδες της τοπικής Εκκλησίας, που με τον προσωπικό τους αγώνα διεξήγαγαν επιτυχώς τον Έρανο της «Ημέρας της Αγάπης», τον περασμένο Δεκέμβριο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ενίσχυση των ενδεών αδελφών.sinaksi6

Ομιλητές στη Σύναξη αυτή ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τάσιος, Θεολόγος και υπεύθυνος του Αντιαιρετικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, ο οποίος μίλησε μέσα από την εμπειρία του και την κατάρτισή του, σχετικά με ένα θέμα πολύ επίκαιρο, που απασχόλησε και τις εργασίες του πρόσφατου Αντιαιρετικού Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο διεξήχθη στον Βόλο.

Τό θέμα ήταν: «Το πρόβλημα της ασθένειας, αιρετικές και αποκρυφιστικές προσεγγίσεις». Στις μέρες μας ο αριθμός των ονομαζομένων εναλλακτικών «θεραπευτικών» μεθόδων είναι απίστευτα μεγάλος, τόνισε ο π. Βασίλειος. Χαρακτηριστικά πιο γνωστά παραδείγματα είναι ο βελονισμός, το ρέϊκι, η ιριδολογία, ο διαλογισμός, η γιόγκα κ.ά..

Η Ορθόδοξη ανθρωπολογία, στην οποία βασίζεται η Ορθόδοξη θεώρηση του προβλήματος της ασθένειας και της θεραπείας της, δέχεται ότι ο άνθρωπος είναι δημιούργημα του Θεού, αποτελούμενο από δύο αρμονικώς ενωμένα, διαφορετικά όμως συστατικά στοιχεία, το σώμα και την ψυχή.

Η ασθένεια, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έχει σχέση με την κτιστότητα του ανθρώπου και είναι αποτέλεσμα της πτώσεως, δηλαδή της εκουσίας απομακρύνσεώς του από την πηγή της ζωής και της αφθαρσίας, τον Θεό.

Οι λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες δεν έχουν απλώς αποκρυφιστικές προεκτάσεις αλλά τα ίδια τα θεμέλιά τους ευρίσκονται στον εξωχριστιανικό, και μάλιστα στον αποκρυφιστικό χώρο, γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγονται κατηγορηματικά από κάθε πιστό μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ακόμη, οι θεραπείες αυτές, απειλούν με αλλοίωση το Ορθόδοξο φρόνημα, διότι αποτελούν δυνητικά «γέφυρες», που μπορούν να φέρουν σε επαφή ανύποπτους Χριστιανούς με τις ανατολικές Θρησκείες και τον Αποκρυφισμό.

Εξάλλου, κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας, ο άνθρωπος ως δημιούργημα του Θεού είναι ολοκληρωμένος και πραγματικά θεραπευμένος, μόνο μέσα στην πλήρη ένωσή του με τον Ιησού Χριστό και μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στο τέλος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τις κυρίες της Ενοριακής διακονίας αγάπης της Νίκαιας, για το όμορφο κέρασμα το οποίο ετοίμασαν με πολλή χαρά και αγάπη.

sinaksi8

sinaksi4

sinaksi5

 

Εμφανίσεις: 54438
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!