Φθιώτιδος Νικόλαος: ''Χρέος μας η προσφορά αίματος'' (ΦΩΤΟ)

img 0097 0

Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Διοικητικού της Κέντρου, θέλοντας να τους ευχαριστήσει για την αξιέπαινη συμμετοχή τους στις Αιμοδοσίες, που κατά καιρούς διοργανώνει.

Την εκδήλωση άνοιξε και παρουσίασε ο υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος της Μητροπόλεως Πρεσβ. Νικόλαος Κατσαρέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό ιδρύσεως της Τράπεζας, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικές ποιμαντικές πρωτοβουλίες του Σεβασμιωτάτου και εφέτος συμπληρώνει 12 χρόνια από την ίδρυσή της.

Στη συνεχεία η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ευθυμίου Τσούμα και με τη συνοδεία μουσικών οργάνων τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια ενώ ποιήματα και κείμενα σχετικά με την αιμοδοσία απήγγειλαν εθελοντές αιμοδότες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κα. Αικατερίνη Δεληστάθη και έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη την χορωδία, τους αιμοδότες που απήγγειλαν τα ποιήματα, τον π. Νικόλαο για την ωραία εκδήλωση και αλλά και όλους τους εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι ξεπερνώντας τις προκαταλήψεις και την όποια δυσκολία και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας, προσέφεραν μέχρι σήμερα πάνω από 500 φιάλες αίματος.

Υπεγράμμισε ότι είναι χρέος μας η προσφορά αίματος και όπως ο Κύριός μας προσέφερε τη ζωή του και το αίμα του υπέρ των ανθρώπων, με την αιμοδοσία και εμείς προσφέρουμε ζωή στους συνανθρώπους μας.

Τέλος παρεκάλεσε όλους να προ­τρέ­ψουν, να ενη­μερώσουν και να ενθαρρύνουν συγ­γε­νείς τους και φίλους, ώστε η προ­­σπάθεια αυτή να καρπο­φο­ρή­σει και να εξαλείψει την κοι­νω­­νι­­κή αδιαφορία μπροστά στην ανθρώπινη ανάγκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διανομή αναμνηστικών δώρων από τον Σεβασμιώτατο σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και την παράθεση μικρής δεξιώσεως.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως τους ιατρούς που παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση, οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από το μεγάλο αυτό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και συνεχάρησαν τον κ. Νικόλαο για πρωτοβουλία της κατασκευής του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ των άλλων η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κα. Αικατερίνη Δεληστάθηκα, η Προϊσταμένη του τμήματος κα. Γεωργία Τσιάκα, ο ιατρός κ. Ιωάννης Ξινοτρούλας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Νικόλαος Λαθύρης και πολλοί ιερείς αιμοδότες.

img 0016 2

img 0036

img 0041

img 0048 1

img 0050 1

img 0092

img 0115 1

img 0163

Εμφανίσεις: 43516
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!