Στη Σαγκάη για τουρίστες έφθασε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

dodonis

Τη σύναψη και υπογραφή συμφωνιών για την αύξηση της επίσκεψης Κινέζων τουριστών στην χώρα είχε ως στόχο το πρόσφατο ταξίδι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου στη Σαγκάη με την ιδιότητα του προέδρου του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Δεσπότης ως επικεφαλής αντιπροσωπείας πλαισιωμένης από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών του τουρισμού, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών και υποδομών φιλοξενίας, δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό και στην ιστορία μας.

Επιδίωξε, μεταξύ άλλων, την προβολή της πλούσιας θρησκευτικής κληρονομιάς μας και ειδικότερα την ανάδειξη ως πόλου τουριστικής έλξης γνωστών και άγνωστων ιερών προσκυνημάτων, όλες τις εποχές του χρόνου.

Καθ᾽ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στη Σανγκάη, η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος έτυχε της ιδιαίτερα θερμής υποδοχής και φιλοξενείας.

Οι επαφές

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι επιχειρηματίες συνοδευόμενοι από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Σανγκάη κ. Ευγένιο Καλπύρη επισκέφθηκαν τις πόλεις Hangzhou και Nanjing αλλά και στο κέντρο της Σανγκάη και είχαν προκαθορισμένες επαγγελματικές συναντήσεις με αντίστοιχους εκπροσώπους μεγάλων κινεζικών τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών (Tours Operators).

Οι επαγγελματικές συναντήσεις στο σύνολό τους πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα.

“Πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί”

Σημαντικό και αποτελεσματικό χαρακτήρισε το ταξίδι στη Σαγκάη ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας επεσήμανε πως “τα αποτελέσματα των επαφών που είχαμε δεν μπορούμε ούτε να τα προβλέψουμε ή προδικάσουμε.

Ωστόσο σας λέω πως χάρη στις ενέργειες ενός άξιου Έλληνα Γενικού Προξένου μέσα σε μια εβδομάδα κλείστηκαν και πραγματοποιήθηκαν 140 συναντήσεις επιχειρηματιών που μας συνόδευαν με συναδέλφους τους στην Σαγκάη.

Διαπιστώσαμε, όμως, πως πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί αφού την έλευση Κινέζων στη χώρα και το νησί μας δεν διευκολύνει ούτε η διαφορά ώρας, ούτε το δυσβάσταχτο κόστος των ελληνικών αεροδρομίων.

Εκτιμώ ότι σύντομα θα ρυθμιστούν τα προβλήματα και θα ανοίξει μια ακόμη τουριστική αγορά”.

Σημείωση Romfea.gr: Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2013

Εμφανίσεις: 45637
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!