Φθιώτιδος: ''Η λέπρα της ψυχής μολύνει την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου'' (ΦΩΤΟ)

img 1114

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ροδίτσης ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ερμηνεύοντας την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των 10 λεπρών ετόνισε ότι χειρότερη από τη λέπρα του σώματος είναι η λέπρα της ψυχής.

Όταν η ψυχή γεμίσει με πληγές που πυορροούν τότε μολύνεται ολόκληρη η πνευματική υπόσταση του ανθρώπου.

Από την λέπρα αυτή θεραπευόμαστε όταν έχουμε την αναφορά μας στην Εκκλησία και καλούμε τον μεγάλο ιατρό των ψυχών και των σωμάτων να ανατρέψει την κατάσταση της σήψεως και να μας χαρίσει υγεία και ζωή.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στην ενορία της Ροδίτσης και ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί όλους και να χαρίζει υγεία, πρόοδο πνευματική και ευτυχία, ο δε Άγιος Αθανάσιος να εύχεται ώστε να ενισχυόμεθα με την πίστη, να εμμένουμε στις παραδόσεις μας και ως Ορθόδοξοι Έλληνες να συνεχίσουμε την αγία παράδοση και την ιερά ιστορία του γένους μας, το οποίο ευλογήθηκε σε όλη του πορεία από το Θεό.

Πριν την διανομή του Αντιδώρου ετέλεσε τα Μνημόσυνα δύο ενοριτών και στη συνέχεια παρεκάθισε στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου προσφέρθηκε κέρασμα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επί διαφόρων θεμάτων με πολλούς ενορίτες.

img 1028 1

img 1049 2

img 1055

img 1061 0

img 1079

img 1086

img 1120

img 1139

Εμφανίσεις: 51034
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!