Ο Μητροπολίτης Κυθήρων στην κοπή της βασιλόπιτας των Κυθηραϊκών σωματείων Αττικής

DSC 0885

Σήμερα Κυριακή 19/1 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας των Κυθηραϊκών Σωματείων Αττικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων, κάτω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Η εορταστική εκδήλωση έλαβε χώρα μετά το πέρας της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, που έγινε χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ.

Αρκετός κόσμος από τα σωματεία αλλά και κάτοικοι της περιοχής έδωσαν το παρών.

Από τον πολιτικό χώρο και τους τοπικούς φορείς παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κ. Παναγιώτης Μελάς, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Θάνος Ορφανός, ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κυθήρων κ. Βύρωνας Πρωτοψάλτης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης.

Τα Κυθηραϊκά σωματεία και ιδρύματα εκπροσωπήθηκαν από τους Προέδρους τους και σχεδόν σύσσωμα τα διοικητικά τους συμβούλια. 

Μετά τις ευχές και το κόψιμο της βασιλόπιτας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ανέγνωσε το ψήφισμα που δημιουργήθηκε από την παγκυθηραϊκή συνέλευση που έγινε στα Κύθηρα μια εβδομάδα πριν (12.1.2014), σχετικά με το σημαντικό πρόβλημα ενδεχόμενης κατάργησης της περιφερειακής άγονης γραμμής των νησιών μας.

Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν θετικές, ωστόσο οι πρόεδροι των σωματείων επιφυλάχθηκαν να το συζητήσουν στα διοικητικά τους συμβούλια και να τοποθετηθούν έπειτα επ' αυτού.

DSC 0800

DSC 0848

DSC 0869

 

Εμφανίσεις: 38282
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!