Ετήσιο μνημόσυνο Μητροπολίτου Χαλκίδος Νικολάου

Aidipsos 19.1.2014 004

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία της Αιδηψού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. π. Νικηφόρο Ευσταθίου - Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος, τον Πρωτοπρεσβ. π. Ηλία Ευθυμιόπουλο - Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδηψίων και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Νεκτάριο Ευγενικό, παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή των δέκα λεπρών, κάμοντας ιδιαίτερο λόγο για την ευγνωμοσύνη και την αχαριστία στις μέρες μας και πώς οι πιστοί οφείλουν να ευχαριστούν «εν παντί».

Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη, κατόπιν σχετικής προτάσεως του εφημερίου π. Ηλία, τον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού κ. Δημήτριο Γεωργούλα, καθώς και σε Εκκλησιάρχισσα την κ. Μαρία Ζάχου.

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως, όπως πράττει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη), ο οποίος εκοιμήθη σαν αυτή την ημέρα (+19-1-1975), αναφερθείς με θερμότητα λόγων στον μακαριστό προκάτοχό του, τον οποίον προσωπικά γνώρισε ως μαθητής αρχικά και, εν συνεχεία, ως ιεροσπουδαστής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Aidipsos 19.1.2014 001

Aidipsos 19.1.2014 002

Aidipsos 19.1.2014 003

Εμφανίσεις: 49512
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!