Διδυμοτείχου: ''Η αχαριστία παραμερίζει τον Θεό''

meth1

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Σουφλίου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός την Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά, 19 Ιανουαρίου ε.ε., επ’ ευκαιρία της πρόσφατης πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Τη Θεία Λειτουργία παρηκολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Θεοδ. Τοπούζης και ικανό εκκλησίασμα.

Ερμηνεύοντας την Ευαγγελική περικοπή περί της θεραπείας των 10 λεπρών ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων είπε «…Ο Χριστός δεν αρκείται στην θεραπεία του ασθενούς αλλά ενεργεί για τη σωτηρία του αμαρτωλού…. Η αχαριστία παραμερίζει τον Θεό και προβάλλει το θεοποιημένο «εγώ» του ανθρώπου.

Ο Κύριος δόξασε τον Θεό Πατέρα Του, υπακούοντας στο θέλημα Του προσφέροντας θυσία τον Εαυτό Του από αγάπη για την σωτηρία των ανθρώπων. Το ίδιο ζητάει ο Χριστός και από εμάς. Να δοξάζουμε τον Θεό και να μοιραζόμεθα την αγάπη Του με τους συνανθρώπους μας. Να μην την κρατάμε μόνο για τον εαυτό μας.

Η προσφορά αυτή γίνεται με την Θεία Ευχαριστία και την έκφραση ευγνωμοσύνη μας στον Θεό. Με την ευχαριστιακή προσέγγισή μας ενώπιον του Θεού, ενώπιον των αδελφών μας και ενώπιον του εαυτού μας. Άλλωστε όσα έχουμε είναι δωρεά του Θεού. Δυστυχώς με την αχαριστία και την αγνωμοσύνη προς τον Θεό επαναλαμβάνεται το προπατορικό αμάρτημα.

Δεχόμαστε τις δωρεές του Θεού, αλλά απορρίπτουμε τον Θεό, που με την κοινωνία της αγάπης Του ζωοποιεί την ύπαρξη μας. Η αυτονόμηση μας από το Θεό, η απομόνωση μας στον εαυτό μας, η φαρισαϊκή αυτάρκεια, η φαινομενικά δυναμική αυτοπεποίθηση, φέρουν τη σφραγίδα της απειλής του θανάτου».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος έκοψε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου Δεσποινίδων και Κυριών Ορεστιάδος και μίλησε καταλλήλως.

meth2

meth3

meth4

meth5

Εμφανίσεις: 40492
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!