Τεμάχιο Λειψάνου του Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου στο Ν. Αγιονέρι Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

misti 4

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και θρησκευτικής ευλάβειας οι κάτοικοι του Ν. Αγιονερίου Κιλκίς, καταγόμενοι από το Μιστί της Καππαδοκίας, υποδέχθηκαν τον Άγιο τους το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2014.

Υποδέχθηκαν τεμάχιο εκ των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου της Καππαδοκίας, τα οποία φυλάσσονται εις τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως, και τα οποία δώρισε ο Σύλλογος Καππαδοκών ν. Έβρου «Οι Τρεις Ιεράρχες».

Το τεμάχιο παρέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στον εκπρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ Αρχιερατικό Επίτροπο Αγ. Αθανασίου πρωτ. Θεόδωρο Κερεστετζή και στον εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου και Αγ. Παντελεήμονος Ν. Αγιονερίου πρωτ. Γεώργιο Παγώνη οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αλεξανδρούπολη μαζί με άλλους 200 Καππαδόκες.

Στην λαμπρή υποδοχή, παρόντες ήταν μεταξύ των άλλων εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς ενώ τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός.

Το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου θα παραμείνει μόνιμα στον Ι. Ναό του Ν. Αγιονερίου προς ενίσχυση των ευσεβών πιστών.

misti 1

misti 2

misti 3

misti 5

misti 6

misti 7

misti 8

misti 9

misti 10

misti 11

Εμφανίσεις: 49412
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!