Ο Μητροπολίτης Λαρίσης ευλόγησε την βασιλόπιτα των Ιεροψαλτών

ier4

Χαρά και αγαλλίαση ένιωσαν οι καταξιωμένοι Ιεροψάλτες της Λάρισας, στην ετήσια συνάντησή τους στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης, όπου ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιττα τους, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα.

Μετά την ευλογία της πίττας ο Μητροπολίτης μίλησε στους άμεσους συνεργάτες του για το υψηλό λειτούργημα που ασκούν ανεβασμένοι στο ιερό ψαλτήριο και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να ψάλλουν μετά παρρησίας στον Θεό και να αναδεικνύουν και νέους βλαστούς στα ιερά αναλόγιά τους, ώστε να έχουμε καλή διαδοχή στον Ιεροψαλτικό κόσμο και νέα παιδιά να συνεχίσουν αυτό το έργο, να υμνούν και να δοξάζουν τον Θεό και να ανεβάζουν τις καρδιές των πιστών σε αέρες υψοποιούς.

Οι Ιεροψάλτες απήντησαν στον Σεβασμιώτατο με μελωδικούς ύμνους και ψαλμοτράγουδα από την Βυζαντινή και Δημοτική μας Παράδοση και αλληλοευχήθηκαν καλή και ευλογημένη χρονιά και καλή δύναμη στο υψηλό έργο τους.

ier1

ier2

ier3

Εμφανίσεις: 36588
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!