Εορτή του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

ag. eugenios3

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με λαμπρότητα και όπως αρμόζει τιμήθηκε σήμερα στο Κιλκίς η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα των Ποντίων Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου, πολιούχου της Τραπεζούντας και προστάτη των Καρκινοπαθών.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ με την συμμετοχή Ιερέων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας καθώς και μελών του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς “ο Άγιος Ευγένιος”.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον βίο και το μαρτύριο του Αγίου ευχόμενος να σκέπει και να προστατεύει τους δοκιμαζόμενους καρκινοπαθείς.

Τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας για τα μέλη του Συλλόγου και εν συνεχεία μνημόσυνο για τα αποθανόντα μέλη.

Στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ., μία εποχή, όπου ο χριστιανισμός εμφανίστηκε κι άρχισε να εξαπλώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου υπό την αυτοκρατορία των Διοκλητιανού και Μαξιμιανού, ο Άγιος Ευγένιος έζησε και μαρτύρησε στην Τραπεζούντα.

Σε μία περίοδο σκληρών, ίσως και των σκληρότερων, διωγμών απέναντι στους Χριστιανούς, όταν οι έπαρχοι της Καππαδοκίας και Αρμενίας, Λυσίας και Αγρικόλαος, έκαναν πράξη το απάνθρωπο διάταγμα να θανατώνουν κάθε πιστό της νέας θρησκείας, ο Άγιος Ευγένιος έζησε και μαρτύρησε, μαχόμενος κάθε στιγμή υπέρ της παρρησίας της βαθιάς του πίστης στον Ιησού Χριστό και το κήρυγμά του.

Κατά τον Ιανουάριο του 290 μ.Χ., ξεκινά το μαρτύριο του Ευγενίου και των συναθλητών του (Κανιδίου, Ουαλεριανού και Ακύλα).

ag. eugenios1

ag. eugenios2

ag. eugenios4

ag. eugenios5

ag. eugenios6

ag. eugenios7

ag. eugenios8

ag. eugenios9

ag. eugenios10

ag. eugenios11

ag. eugenios12

Εμφανίσεις: 76837
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!