Τα Θεοφάνεια στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου (ΦΩΤΟ)

AGAIKATERINI2014 3

O Mητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, ελειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθυνών Καλύμνου, σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό, την εορτή των Θεοφανείων και ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό, κατά την τάξιν του Τυπικού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία εσχηματίσθη Ιερά Πομπή, η οποία κατευθύνθη εις την παραλίαν Βλυχαδιών, όπου μετά την καθιερωμένη δέησιν ερρίφθη ο Τίμιος Σταυρός προς καθαγιασμόν των υδάτων. Τον Σταυρό ανέσυρε ο νεαρός Γεώργιος Στεφάνου Κορφιάς.

Ο Μητροπολίτης ευχήθη στην Ηγουμένη της Ι. Μονής και τους παρισταμένους, όπως η χάρις του Τιμίου Σταυρού επισκιάσει πάντας υμάς και ετόνισεν πώς πάντες οφείλομεν να καθαρισθούμε από τα τραύματα της ψυχής.

Έπειτα, η Ιερά Πομπή κατέληξε εις την Ιεράν Μονήν, όπου η Ηγουμένη παρέθεσε πρωϊνόν εις το οποίον παρεκάθισεν ο Μητροπολίτης, οι πατέρες του Καθίσματος Αγίου Κυπριανού Βοθυνών και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί.

Το Εσπέρας της Κυριακής, ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ευλόγησε την βασιλόπιττα της ομάδας «Φίλων των Φυλακισμένων» Καλύμνου, και ευχήθη καταλλήλως.

Ετόνισε δε πώς η ελευθερία του ανθρώπου κατά Χριστόν έχει μεγάλη σημασία για τον άνθρωπο κάθε εποχής και ότι η προσπάθεια η οποία γίνεται από τους φίλους των φυλακισμένων έχει διαχρονική παρουσία, η οποία οφείλεται στον αείμνηστο πατέρα Κωνσταντίνο Χατζηδάκη.

AGAIKATERINI2014 1

AGAIKATERINI2014 2

AGAIKATERINI2014 5

FYLAKISMENOI KALYMNOY 1

FYLAKISMENOI KALYMNOY 2

Εμφανίσεις: 53174
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!