Η Παντάνασσα Κατερίνης εόρτασε τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο

xri3

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου, του Χρυσοστόμου στον περικαλλή ενοριακό Ιερό Ναό της Παντανάσσης στην Κατερίνη, όπου υπάρχει αφιερωμένο στον Ιερό Χρυσόστομο ιερό παρεκκλήσιο.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, το απόγευμα, χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, παρουσία πολλών κληρικών, των πολυπληθών ευσεβών χριστιανών της ενορίας καθώς και της κ. Σοφίας Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχου Πιερίας και του κ Σάββα Χιονίδη Δημάρχου Κατερίνης, ενώ έψαλλαν μελίρρυτα θαυμάσιοι χοροί Ιεροψαλτών.

Στο τέλος της ακολουθίας τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή κ.Ιγνάτιο καλοσώρισε με ιδιαίτερα συγκινητικούς λόγους ο φίλεργος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Ζώης, εκ μέρους του συνεφημερίου του π.Δημητρίου Παναηλίδη, των μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των ενοριτών και παράλληλα ο Επίτιμος Πρόεδρος της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών Κατερίνης κ.Ζήνων Σατραζέμης προσφωνώντας θερμότατα τον Σεβασμιώτατο αναφέρθηκε και στους Καταφυγιώτες πρόσφυγες, οι οποίοι διακρίνονται για την αγάπη τους προς τις παραδόσεις και τις ρίζες, τα έθη και τα έθιμα του ευλογημένου τόπου τους.

Στην συνέχεια ο νέος Πρόεδρος της Μορφωτικής ένωσης κ.Γεώργιος Καραλέκας, επέδωσε στον Σεβασμιώτατο σπουδαίο υλικό από την Καταφυγιώτικη λαμπρά Παράδοση, ενώ έψαλλαν και τραγούδησαν πολύ ωραία ψαλμοτράγουδα και παραδοσιακά άσματα τόσο η νεανική χορωδία θηλέων του Ιερού Ναού, όσο και η πολυμελής χορωδία της Ένωσης Καταφυγιωτών Κατερίνης, τις οποίες συνεχάρη ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος για τους κόπους και την άριστη απόδοσή τους.

xri1

xri2

Εμφανίσεις: 43517
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!