Στην Γηροκομήτισσα εόρτασε τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Πατρών

patron xrysostomos

Στην ιερά μονή της Παναγίας Γηροκομήτισσας γιόρτασε τα ονομαστήρια του φέτος ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Μάλιστα για την εορτή του σεβασμιώτατου Χρυσοστόμου, ήρθαν συνολικά στην Πάτρα επτά αρχιερείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.κ. Χρυσόστομος όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης και του γενικότερου κλίματος αποφεύγει την μέρα αυτή να πραγματοποιεί μία ανοιχτή εορτή όπως παλιότερα που μετά την Θεία λειτουργία δεχόταν τους πιστούς και τους εκπροσώπους των αρχών στο επισκοπείο για τις καθιερωμένες ευχές.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι περισσότεροι από τους αρχιερείς που παρέστησαν στα ονομαστήρια του κ.κ. Χρυσοστόμου στην Πάτρα, ήρθαν φέτος από μόνοι τους, χωρίς δηλαδή να έχουν λάβει πρόσκληση.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών συγχοροστάτησε τόσο κατά τον πανηγυρικό εσπερινό την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στις 18.30 το απόγευμα όσο και σήμερα Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 το πρωί που η εκκλησία μας τιμά την Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, του Μέγα αυτού Πατέρα και Ιεράρχη της Ορθόδοξης Χριστιανικής εκκλησίας.

Χθες στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος ενώ ακόμα στην ακολουθία μετείχε και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ.κ. Νεκτάριος.

Σήμερα ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου (ως γνωστό κάθε Κυριακή τελείται στους ιερούς ναούς η Θεία λειτουργία - ακολουθία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου) στη μονή Γηροκομείου που ήταν γεμάτη από κόσμο (αρκετός κόσμος είχε πληροφορηθεί ότι εκεί θα γιόρταζε τελικά τα ονομαστήρια του ο κ.κ. Χρυσόστομος παρότι ο ίδιος και η Μητρόπολη δεν το είχαν ανακοινώσει) τους προαναφερθέντες Μητροπολίτες και τον κ.κ. Χρυσόστομο, πλαισίωσαν πέντε ακόμη αρχιερείς.

Επρόκειτο για τους Μητροπολίτες Σερρών κ.κ. Θεολόγο, Ιερισσού και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητο, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο, Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρα και τον Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο. Ο κ.κ. Αλέξανδρος θεωρείται και ο πνευματικός πατέρας του κ.κ. Χρυσοστόμου.

Εμφανίσεις: 50116
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!