Κοπή βασιλόπιτας Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Πατρών

patr1

Για την Romfea.gr, Μιχαήλ Απ. Ζαφείρης

Πραγματοποιήθηκε χθες, η κοπή της αγιοβασιλόπιττας της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου παρεκκλησίου επισκοπής, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εόρταζε και τα ονομαστήρια του.

Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες παρευρέθηκαν και ψάλανε την ακολουθία της κοπής της αγιοβασιλόπιττας και τον πολυχρονισμό προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τόσο τον Σχολάρχη πρωτ. π. Παναγιώτη Ρούβαλη όσο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, καθηγητή της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής κ. Δημήτριο Γαλάνη για το έργο που επιτελούν στην σχολή.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε απονομή διπλωμάτων καθηγητών βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής σε 8 μαθητές και μαθήτριες.

Ανάμεσα τους ήταν, η μοναχή Συγκλιτική της Ιεράς Μονής Παναγίας Μακελλαριάς, ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λάππα Αχαΐας Ανδρέας Αλεξόπουλος και ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Ψαθοπύργου.

patr2

patr3

patr4

patr5

Εμφανίσεις: 44642
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!