Στην τελική ευθεία το γηροκομείο της Ι.Μ Σταγών

DSC08842

Του Θανάση Βλάχου για την Romfea.gr

Ένα σημαντικό έργο για την Καλαμπάκα και ειδικότερα για την στήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μετά την υπογραφή  της σχετικής σύμβασης.

Συγκεκριμένα χθες στο Δημαρχείο Καλαμπάκας υπεγράφη  η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμπάκα Τρικάλων-Κατασκευή κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» προϋπολογισμού 3.070.000,00 ευρώ (εργασίες 2.495.934,96€, Φ.Π.Α. 574.065,04€), με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Τρικάλων) και κύριο του έργου την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Ως ανάδοχος του έργου μετά τη διενέργεια της από 29/10/2013 δημοπρασίας αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «ΕΚΤΩΡ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» η οποία κατέθεσε την πιο συμφέρουσα προσφορά με έκπτωση 51,13 %.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος Χρήστος Καλογερόπουλος παρέστη χθες στο Δημαρχείο για την υπογραφή της σύμβασης παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Ε.Σ.Π.Α. – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΤΠΑ, ΣΑΕΠ 2013ΣΕ09380001" και αφορά στη δημιουργία μιας σύγχρονης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμπάκα, είκοσι ενός (21) κλινών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

Ειδικότερα περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το οικόπεδο, εντός του οποίου πρόκειται να κατασκευαστεί το κτίριο, είναι επιφάνειας 4.354 τ.μ. και βρίσκεται νότια του οικισμού της Καλαμπάκας το οποίο δώρησε η Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Το κτίριο θα αποτελείται από δύο επίπεδα, υπόγειο και ισόγειο. Στο ισόγειο αναπτύσσονται η μονάδα διαβίωσης με είκοσι ένα (21) κλίνες (δέκα (10) δίκλινα δωμάτια και ένας χώρος μόνωσης), οι εξυπηρετήσεις περίθαλψης, οι χώροι διοίκησης και στο υπόγειο αναπτύσσονται όλες οι βοηθητικές χρήσεις.

Στο κτίριο προβλέπεται φέρουσα κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοίχοι πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή, στέγη ξύλινη με επικάλυψη από κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου και όλες οι απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις για την πλήρη κατασκευή και λειτουργία του κτιρίου.

Επιπλέον προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Εν γένει προβλέπεται η κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου, πλήρως εξοπλισμένου, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ η υλοποίησή του θα συμβάλει στην προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στον τομέα της διαβίωσης των δύο ειδικών κοινωνικών ομάδων (Ηλικιωμένοι, Άτομα με Νοητική Υστέρηση) βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών αλλά και των οικογενειών τους.

Με δηλώσεις τους οι κ.κ. Σεραφείμ, Αγοραστός, Σακελλαρίου και Μιχαλάκης τόνισαν πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ όλων των φορέων και ευχαρίστησαν τον εκπρόσωπο της ΙΜ Βαρλαάμ π. Βενέδικτο και τον Καθηγούμενο της Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο για την προσφορά του οικοπέδου για την ανέγερσή ενώ ο κ. Μιχαλάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την ΙΜ του Αγίου Στεφάνου για την παραχώρηση του χώρου όπου κατασκευάζεται το φράγμα Ληθαίου στη Ν. Ζωή.

DSC08845

ilikiom

Εμφανίσεις: 42614
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!