Ιερισσού: ''Μόνο τα δακρυσμένα μάτια μπορούν να δούν το Θεό'' (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

IPAPANTI25

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε χθες Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, η μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο να ιερουργεί στον περικαλλή Ιερό Ναό Παναγίας Ν. Ρόδων Χαλκιδικής.

Στον Ιερό Ναό, βρίσκεται και η θαυματοργούς Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σκουπιώτισσας, την οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και ευλογεί με την παρουσία της τα Ν. Ρόδα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Όρθρο και της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ενώπιον πλήθους εκκλησιάσματος ενώ αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα της Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, κατά την οποία τιμάται ο Ιησούς Χριστός που προσφέρεται στην Εκκλησία αλλά και η Κυρία Θεοτόκος από την μίτρα της οποίας βγήκε ο Χριστός.

«Ο άνθρωπος υποδέχεται το Θεό, ο οποίος απάντησε (Υπαπαντή) στον τότε νόμο της εποχής. Και από αυτήν την συνάντηση μεγαλύνεται ο άνθρωπος και όχι ο Θεός.

Πως όμως μπορούμε να δούμε το Θεό; Για να μπορούμε να δούμε το Θεό χρειάζεται καθαρά μάτια, καθαρή συνείδηση, καθαρή τη καρδία και το συναίσθημα.

«Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου», δηλαδή η Εκκλησία μιλάει για φυλακή των αισθήσεων.

Δεν μπορεί κανείς να δει το Θεό με βρωμερή την καρδιά και το συναίσθημα βουτηγμένο στην αμαρτία» είπε και συνέχισε αναφέροντας τα τρία στάδια που γνωρίζει η Εκκλησία ως προετοιμασία για να συναντήσει ο άνθρωπος το Θεό: το βάπτισμα των δακρύων, το βάπτισμα μέσα στην Εκκλησία και το μαρτυρικό βάπτισμα που πρόσφεραν οι μάρτυρες το αίμα τους.

«Αδερφοί μου δεν θα ησυχάσει ο κόσμος αν δεν φτιάξουμε την συνάντηση και την κοινωνία με το Θεό. Αποκοπήκαμε  απ’ τον Θεό και οφείλουμε να συνδεθούμε μαζί Του για να ειρηνεύσουμε και να γαληνέψουμε. Και ας πάψουμε να περιμένουμε να γίνουν οι άλλοι καλοί και Άγιοι και μετά να γνωρίσουμε και εμείς την αγιότητα. Θα γνωρίσουμε εμείς τον Χριστό και  θα φτιάξουμε την συνάντηση, θα κάνουμε την ψυχή μας μαλακό κεράκι να αποτυπωθεί μέσα σ’ αυτό ο χαρακτήρας του Κυρίου για να φτάσει όπως λέγει ο Απόστολος Παύλος στην προς Εβραίους επιστολή του «εἰς ἄνδρα τέλειον, εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ», να φτάσουμε δηλαδή στο ύψος του Χριστού» είπε ο Σεβασμιώτατος και μετά την Θεία Λειτουργία τέλεσε το μνημόσυνο του ιερέως Νικολάου Τσακίρη, ο οποίος διακόνησε για πολλά χρόνια την ενορία της Παναγίας Ν. Ρόδων και υπογράμμισε την σπουδαιότητα του έργου που επιτέλεσε με αγάπη και ζήλο για τον τόπο και την ενορία του.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρθολομαίος Χατζόγλου και ο οικονόμος π. Ιωάννης Αγγελίδης καθώς και ο διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Εφραίμ Τσόλης.

IPAPANTI28

IPAPANTI27

IPAPANTI1

IPAPANTI3

IPAPANTI6

IPAPANTI8

IPAPANTI10

IPAPANTI12

IPAPANTI13

IPAPANTI15

IPAPANTI17

IPAPANTI20

IPAPANTI21

IPAPANTI22

IPAPANTI23

IPAPANTI24

IPAPANTI26

Εμφανίσεις: 83481
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!