Θυρανοίξια ναού από τον Μητροπολίτη Λαρίσης (ΦΩΤΟ)

thir3

Με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων κ.Κωνσταντίνου Τζανακούλη και πολλών πιστών χριστιανών, τελέσθηκαν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, το απόγευμα τα θυρανοίξια του περίλαμπρου νέου Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνος, του Ιαματικού στην Λάρισα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.

Ο νέος Ιερός Ναός, ευρίσκεται πίσω από το Νέο Κοιμητήριο και είναι αφιερωμένος στον άγιο Τρύφωνα, τον θαυματουργό και χαριτόβρυτο,  ανοικοδομήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από πιστούς χριστιανούς-ενορίτες του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Λαρίσης, οι οποίοι είχαν έντονη την ιερά επιθυμία να κτίσουν Ιερό Ναό, αφιερωμένο στον προστάτη των γεωργών, αμπελουργών και γαιοκτημόνων, Άγιο Τρύφωνα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ιερού Ναού, π.Αθανάσιο, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και όλους όσους συνέτρεξαν για την ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου και μίλησε για την μεγάλη και ομολογιακή σημασία που έχει η ανέγερση ενός νέου Ιερού Ναού στις μέρες μας, ενώ συνεχάρη και τα κορίτσια με τις παραδοσιακές στολές που χόρευσαν και τραγούδησαν στην αυλή της νέας Εκκλησίας, για την χαρά και τον εορτασμό του Αγίου τους, μετά την ολοκλήρωση του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού.

Tο πρωί της επομένης τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ.Ιγνατίου, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Μαξίμου Χαρακόπουλου και πλήθους πιστών.

thir1

thir2

thir4

thir7

thir9

thir11

thir12

Εμφανίσεις: 72695
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!