Ο Λαρίσης Ιγνάτιος σε εκδήλωση για εκπαιδευτικούς (ΦΩΤΟ)

gexa1

Την εκδήλωση για εκπαιδευτικούς που διοργάνωσε ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» (Παράρτημα Λάρισας) στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. Λάρισας τίμησε με την παρουσία του και έκλεισε με το λόγο του ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Εισηγητές στην εκδήλωση, που είχε το γενικό θέμα «Υπηρετώντας την εκπαίδευση σήμερα», ήταν ο κ. Δημήτριος Νατσιός, δάσκαλος, θεολόγος και συγγραφέας, και η κα Ασημένια Καλογεράκη, σχολική σύμβουλος φιλολόγων, πρεσβυτέρα, και πολύτεκνη μητέρα.

Ο πρώτος εισηγητής, επιγράφοντας την ομιλία του με τη ρήση του Κωστή Παλαμά «Σχολείον ίσον δάσκαλος», αναφέρθηκε στο πρότυπο του δασκάλου και της αληθινής παιδείας, όπως παρουσιάζεται μέσα από τα έργα των Τριών Ιεραρχών, κάνοντας ειδική αναφορά και στα σύγχρονα σχολικά εγχειρίδια.

Ακολούθως η κυρία Καλογεράκη, αναπτύσσοντας το θέμα «Αντιπρόταση στην απαξίωση του εκπαιδευτικού», προέβη σε συγκεκριμένες προτάσεις για την υπέρβαση της απαξίωσης που ενίοτε αντανακλάται στη στάση έναντι των εκπαιδευτικών εκ μέρους της πολιτείας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των γονέων και των μαθητών.

Μετά τις εισηγήσεις και ένα σύντομο διάλειμμα με κέρασμα, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, με συντονιστή τον κ. Δημήτριο Νταφούλη, δάσκαλο και θεολόγο, επίτιμο σχολικό σύμβουλο Α΄/θμιας Εκπαίδευσης.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του λόγου και της σιωπής, εμβαθύνοντας στη μεταξύ τους διαλεκτική σχέση.

Ο Σεβασμιώτατος ενθάρρυνε με θερμά λόγια τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να επιτελούν με αφοσίωση το λειτούργημά τους, καθώς το μέλλον του τόπου μας βρίσκεται στα δικά τους χέρια.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με τραγούδια η Χορωδία «Χαρούμενων Αγωνιστριών» Λάρισας, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε σε μορφή βιβλίου μία ανθολόγηση κειμένων σχετικών με το πρόσωπο του δασκάλου, που ετοιμάστηκε από μέλη του Συλλόγου ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

gexa2

gexa3

gexa4

gexa5

gexa8

Εμφανίσεις: 56287
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!