Ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη στo Μητροπολίτη Μεσσηνίας

GTS 7095

Την επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου υπεύθυνης για θέματα Ανάπτυξης, Έργων και Ενημέρωσης  κ. Κων/νας Νικολάκου, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Η κ. Νικολάκου μετέφερε στο Σεβασμιώτατο τους χαιρετισμούς και τίς Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο επισκέφθηκε επισήμως στο Πατριαρχικό Γραφείο με αφορμή τη παραμονή της στη Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια υλοποίησης τουριστικής έκθεσης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα προώθησης του τουρισμοῦ και ιδιαιτέρως του θρησκευτικού, αφού η Μεσσηνία διαθέτει σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία πολιτιστικού και εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο φορέων και ανταλλάγησαν απόψεις εκατέρωθεν.

Ο  Μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχαρίστησε την κ. Αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψή της, αλλά και τη μεταφορά των τιμητικών ευχών του Παναγιωτάτου, τονίζοντας  την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοπονήσου με την τοπική Εκκλησία της Μεσσηνίας.

Ἐπίσης, τόνισε τη σπουδαιότητα της ανάδειξης και αξιοποίησης του Θρησκευτικού Τουρισμού, ο οποίος αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας της. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στή στήριξη της πρότασης υποψηφιότητας της Καλαμά-τας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης τό 2021.

Εμφανίσεις: 65247
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!