Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Λάρισα (ΦΩΤΟ)

winy6

Με την συμμετοχή εκατοντάδων Λαρισαίων πιστών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του θαυματουργού, στο μεγαλώνυμο Ιερό Ναό του στην Λάρισα, όπου φυλάσσεται και η παλαιά εφέστιος θαυματουργός εικόνα του Αγίου.

Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.Αντώνιος, ο οποίος μίλησε από καρδίας για την μαρτυρία και την ομολογία του θαυμαστού Πρεσβυτέρου της Μαγνησίας, Αγίου Χαραλάμπους, αναφερόμενος και στα πολλά του μηνύματα στην σημερινή αντιαγιοπνευματική εποχή μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμά τον φιλοξενούμενο διακεκριμένο Ιεράρχη κ.Αντώνιο, για την αγάπη του, για την χαρά της παρουσίας του στην Λάρισα και για τους εμπνευσμένους λόγους του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Λαρισαϊκής Εκκλησίας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων των ως άνω Αρχιερέων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος χειροτόνησε Διάκονο τον μοναχό π.Μωυσή Τάσιο, πολύτιμο στέλεχος του νεανικού έργου της τοπικής Εκκλησίας και Αναγνώστη της εορταζούσης ενορίας, προσφωνήσας αυτόν καταλλήλως.

Εν συνεχεία εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ευλαβεστάτους εφημερίους του Ιερού Ναού, π.Κωνσταντίνο και π.Γεώργιο καθώς και τους συνεργάτες τους, άνδρες και γυναίκες για το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο στο οποίο αναλίσκονται και ευλόγησε τα πολλά κατηχητόπουλα και τους πολλούς Ιερόπαιδες της ενορίας, που βρίσκουν πνευματική καταφυγή στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους κοντά στους  καλούς και ευλογημένους κατηχητές και κατηχήτριες της ενορίας.

winy1

winy2

winy4

winy7

winy8

winy9

Εμφανίσεις: 53519
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!