Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Ιερισσού (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

xeirotonia 19

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών που γέμισαν τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Μ. Παναγίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου Σίμωνος Καρναβά.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε με την συμμετοχή του Γεν. Αρχ. Επιτρόπου π. Ιγνατίου Ριγανά, των εφημερίων του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλο Στυλιανό και πρωτοπρεσβύτερο π. Πέτρο Ασβεστόπουλο και των διακόνων Εφραίμ και Γαβριήλ.

Ο υποψήφιος στην εκφώνηση του πριν την χειροτονία είπε χαρακτηριστικά: «Η Χειροτονία μου, μου δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα, χαρά, συγκίνηση, ενθουσιασμό, δέος, αλλά και φόβο και αγωνία.Έτσι συγκλονισμένος από τα τελούμενα αλλά και μετά φόβου Θεού παρίσταμαι ενώπιον της Σεβασμιότητας σας για να λάβω από τα ευλογημένα σας χέρια τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, εγώ ο μικρός και ανάξιος. Αναλογιζόμενος το βάρος της ιεροσύνης διερωτώμαι αν ήταν σωστή και συνετή η απόφαση μου. Μήπως εκπειράσω Κύριον τον Θεό μου με την αναξιότητα μου; Μήπως η αγγελοζήλευτη ιεροσύνη γίνει πυρ φλέγον;» είπε ο χειροτονούμενος ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο για τις νουθεσίες και τις συμβουλές του, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιγνάτιο, τον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Πέτρο για την υποστήριξη και την αγάπη τους καθώς και τους πατέρες Θεοφάνη και Νικόλαο, εφημέριους του Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Δάφνης Ικαρίας, οι οποίοι του έμαθαν από τα παιδικά του χρόνια να αγαπά το Θεό και φυσικά την σύζυγο του και την οικογένεια του.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος τόνισε μεταξύ των άλλων απευθυνόμενος στον υποψήφιο: «οὐχ ὑμεῖς με ἐξελέξασθε, ἀλλ' ἐγὼ ἐξελεξάμην ὑμᾶς καὶ ἔθηκα ὑμᾶς ἵνα ὑμεῖς ὑπάγητε καὶ καρπὸν φέρητε καὶ ὁ καρπὸς ὑμῶν μένῃ», είπε ο Κύριος στους μαθητές του «δεν με επιλέξατε εσείς να με έχετε Κύριο. Αλλά εγώ σας επέλεξα. Και σας στερέωσα στο έργο σας και σας οδήγησα για να μπορέσετε να αναλάβετε την υπηρεσία που εγώ σας έδωσα εντολή και να τρέξετε στον κόσμο και να φέρετε καρπό πολύ, ο δε καρπός παρακαλώ τον Κύριο και πατέρα μου να μείνει εις τον αιώνα». 

Δηλαδή δεν επέλεξες εσύ να γίνει κληρικός. Ο Κύριος σε επέλεξε να γίνει κληρικός, ο άγγελος του, ο διάκονος του. Ο Κύριος άνοιξε την καρδιά σου, την ψυχή σου, σου έβαλε στο μυαλό σου την πρόθεση να γίνεις κληρικός και σε επέλεξε».

xeirotonia 23

xeirotonia 1

xeirotonia 4

xeirotonia 5

xeirotonia 6

xeirotonia 7

xeirotonia 8

xeirotonia 10

xeirotonia 11

xeirotonia 12

xeirotonia 13

xeirotonia 14

xeirotonia 15

xeirotonia 16

xeirotonia 17

xeirotonia 18

xeirotonia 20

xeirotonia 21

Εμφανίσεις: 102910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!