Η Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στο Μαυρονέρι Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

agios xaralampos 7

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Λαμπρό ήταν και φέτος το πανηγύρι της Εορτής του Αγίου Χαράλαμπου Μαυρονερίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Στον ομώνυμο Ιερό Ναό, παραμονής της εορτής του στύλου της Εκκλησίας Χριστού τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με την συμμετοχή ιερέων της ευρύτερης περιοχής, του Ηγούμενου της Ι. Μονής Λόφου Αγ. Γεωργίου Κιλκίς π. Αρσενίου Ιωάννου, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Κρηστωνίας π. Γεωργίου Παντελίδη και Πολυανής π. Ευσεβίου Κλώπα και του εφημερίου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτου Ευγενίου Ιωάννου, που διοργάνωσε άρτια των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου και του τεμαχίου του Ιερού του Λειψάνου στους κεντρικούς δρόμου του Μαυρονερίου παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και της Αστυνομίας, με την συνοδεία εκπροσώπων του τοπικού Συλλόγου καθώς και νέων που κρατούσαν δαυλούς.

Ανήμερα ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή ιερέων της Μητροπολιτικής περιφέρειας, ο οποίος στο μεστό του κήρυγμα μίλησε για τον θαυμαστό βίο και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Χαράλαμπου, τονίζοντας την μαρτυρία του Αγίου και την θυσία του σώματος του για να ενώσει την ψυχή με την Βασιλείου του Θεού.

Ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα στους εορτάζοντες και ο Άγιος Χαράλαμπος να πρεσβεύει για όλους και το Μαυρονέρι του οποίου είναι προστάτης και πολιούχος.

agios xaralampos 1

agios xaralampos 2

agios xaralampos 3

agios xaralampos 4

agios xaralampos 5

agios xaralampos 6

agios xaralampos 8

agios xaralampos 9

agios xaralampos 10

Εμφανίσεις: 117565
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!