Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

kornofolia-4

Η μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους τιμήθηκε με ιεροπρέπεια στο Μετόχι της Μονής των Ιβήρων, που βρίσκεται στην Κορνοφωλιά Σουφλίου όπου πλήθος πιστών προσέρχεται για να προσκυνήσει το λείψανο του αγίου, που φυλάσσεται εκεί ως πολύτιμος θησαυρός.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρας 10ης Φεβρουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στο Καθολικό του Ιερού Μετοχίου, πλαισιούμενος από τον εκπρόσωπο της Μονής των Ιβήρων και από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος αφού επισήμανε τη συμβολή του Μετοχίου διαχρονικά στην πνευματική οικοδομή των χριστιανών της περιοχής, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής και συνεχάρη τη Γερόντισσα Εφραιμία. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευ. Πουλιλιός.

Το εσπέρας της παραμονής, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στο Διδυμότειχο, όπου ετέθη εις προσκύνηση απότμημα ιερού λειψάνου του αγίου.

Τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου ε.ε. το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη του Ιερομάρτυρος αγίου Βλασίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βρυσικών και ευλόγησε τους άρτους.

Didymoteicho

Didymoteicho-2

Didymoteicho-4

Didymoteicho-9

kornofolia-1

kornofolia-3

kornofolia-5

Εμφανίσεις: 77682
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!