Αλεξανδρουπόλεως: ''Ο Λαός μας όσο και αν κλονίζεται, δεν κατεδαφίζεται'' (ΦΩΤΟ)

vlasios 5

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Στο Ν. Αγιονέρι Κιλκίς βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ προκειμένου να συνεορτάσουν τον Άγιο Βλάσιο που τιμούν ιδιαίτερα οι Καππαδόκες του Κιλκίς.

Πριν λίγες ημέρες, οι Νέο Αγιονερίτες ταξίδεψαν ως την Αλεξανδρούπολη από όπου και παρέλαβαν τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δημητρίου του Μιστίου της Καππαδοκίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Άνθιμο προς ευλογία των πιστών του χωριού, που προέρχονται από το Μιστί της Καππαδοκίας.

Παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών που κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και Αγίου Παντελεήμονος Ν. Αγιονερίου αλλά και τον αυλόγυρο, υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη ζέση και αγάπη τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολεως ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την φιλοξενία και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της παραδόσεως και των εθίμων όπου μαζί με την πίστη κρατούν τον λαό μας ενωμένο και δυνατό να συνεχίζει να πορεύεται με ελπίδα στο μέλλον.

«Ο Λαός μας δεν είναι συνηθισμένος στα πολλά, στα εύκολα και στα μεγάλα. Είναι μαθημένος στα λίγα, στα δύσκολα και στα μικρά από τα οποία μεγαλουργεί. Όσο και αν κλονίζεται δεν κατεδαφίζεται» τόνισε μεταξύ των άλλων απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα.

Μετά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η ιερά λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Βλασίου και του τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου, συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και των μελών του Συλλόγου του Ν. Αγιονερίου, ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές.

Παρόντες μεταξύ των άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης και εκπρόσωποι της Δημ. Αρχής Κιλκίς και του στρατού.

Ακολούθησε μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση με την συμμετοχή αρκετών Συλλόγων και χορωδιών, την οποία χαιρέτισε ο Μητροπολίτης παρακολουθώντας τα δρώμενα με αναφορά στην Καππαδοκία.

vlasios 1

vlasios 2

vlasios 3

vlasios 4

vlasios 6

vlasios 7

vlasios 8

vlasios 9

vlasios 10

Εμφανίσεις: 44338
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!