Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για τον Άγιο Βλάσιο στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

AGIONERI 8

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Δεύτερη ημέρα σήμερα της επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου στο Κιλκίς, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ, για την εορτή του Αγίου Βλασίου, που τιμούν ιδιαίτερα οι Καππαδόκες του Ν. Αγιονερίου Κιλκίς.

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και Αγίου Παντελεήμονος Ν. Αγιονερίου πανηγυρικός όρθρος χοροστατούντους του Μητροπολίτου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών, με την συμμετοχή ιερέων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κιλκίς.

Στο μεστό του κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος μίλησε για την διαρκή αναζήτηση του αρχαίου κόσμου να ενωθεί με το Θεό που στο τέλος κατέληγε σε μια μεγάλη απογοήτευση.

Σε εκείνη την απογοήτευση που έφτασε η αρχαία ελληνική διανόηση ήρθε η απλοΐκή πρόταση του Ευαγγελίου, η φανέρωση του Θεού εν σαρκί. Από τότε αρχίζει το μυστήριο της σχέσης του Θεού με τον κόσμο.

«Κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Αυτός είναι ο τρόπος, το μυστικό, με το οποίο μπορεί ο άνθρωπος να γίνει Θεοφόρος. Να καταλάβει ο άνθρωπος ότι το σώμα του, η σκέψη του, οι πράξεις του, τα διανοήματα του, δεν μπορεί να είναι μόνο δικά του, αλλά αν θέλει ο άνθρωπος μπορεί να γίνει ένα όχημα, με το οποίο θα κινείται και θα δρα ο ίδιος ο Θεός για χάρη του ανθρώπου.

Από εκείνη τη μέρα που επάνω στο Γολγοθά ο ίδιος ο Θεός, ενάντια στο Θεό, πήρε το μέρος του ανθρώπου, ο άνθρωπος έχει ένα λαμπρό μέλλον και μπορεί πλέον να συζεί με το Θεό, να επικοινωνεί και να κατανοεί το Θεό. Δεν είναι βλάσφημα τα λόγια μου. Οι χριστιανοί μπορούν να κατανοούν το Θεό, να καταλαβαίνουν γιατί συμβαίνουν στη ζωή μας μερικά πράγματα, γιατί η χαρά, η λύπη, ο πόνος, το δάκρυ, η ευτυχία, η δυστυχία, η υγεία, η αρρώστια, γιατί η ζωή, γιατί ο θάνατος.

Για τον πιστό άνθρωπο δεν υπάρχουν ερωτηματικά. Μπορεί πίσω από κάθε γεγονός στη ζωή του να καταλάβει το θέλημα του Θεού» είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλόγησε τα καρπούζια, όπως συνηθίσουν στο Ν. Αγιονέρι, τιμώντας τον Άγιο Βλάσιο, προστάτη της τοπικής τους παραγώγής.

Στο γεύμα που ακολούθησε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πικρολίμνης κ. Πεντζερετζής προσέφερε ως αναμνηστικό δώρα ένα δίτομο της ιστορίας της μάχης του Κιλκίς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου το «Μιστί» κ. Βλάσιος Κουρτίδης ένα άγαλμα της οικογένειας των Καππαδόκων σε ένδειξη ευχαριστίας στο πρόσωπο του Μητροπολίτη που παραχώρησε ευγενώς τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου και της τιμής να συνεορτάσει με τους Καππαδόκες τον Άγιο Βλάσιο στο Ν. Αγιονέρι Κιλκίς.

AGIONERI 1

AGIONERI 2

AGIONERI 3

AGIONERI 4

AGIONERI 5

AGIONERI 6

AGIONERI 7

AGIONERI 9

AGIONERI 11

AGIONERI 12

AGIONERI 13

AGIONERI 14

AGIONERI 15

AGIONERI 16

AGIONERI 17

AGIONERI 18

AGIONERI 19

AGIONERI 20

AGIONERI 21

Εμφανίσεις: 54643
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!