Καστορίας Σεραφείμ: "Όπου υπάρχει πίστη εκεί θαυματουργεί ο Θεός"

0-kas

Η υποδοχή Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καστοριάς.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε στον Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, το οποίο υποδέχθηκαν πιστοί της περιοχής Καλλιθέας, ενώ ακολούθησε o πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Κυριακής του Ασώτου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ αναφέρθηκε στον Άγιο Χαράλαμπο αλλά και στον Άγιο Βλάσιο, ο οποίος τιμάται την επομένη του Αγίου Χαραλάμπους, τονίζοντας πως οι Άγιοι μαρτύρησαν για το όνομα του Ιησού Χριστού.

Συνέχισε αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Χαραλάμπους και πως πριν μαρτυρήσει έκανε καρδιακή προσευχή στο Θεό ζητώντας να μην λείπει τίποτα από τον τόπο που θα τον τιμούν οι άνθρωποι και να είναι ευεργετημένοι. Και σήμερα πολλές πόλεις τον έχουν πολιούχο και προστάτη.

«Όπου υπάρχει ευλάβεια και τιμούν τους Αγίους, δεν υπάρχουν προβλήματα. Όπου υπάρχει η πίστη, εκεί και θαυματουργεί ο Θεός. Και όταν κάποιος ασπάζεται τα άγια λείψανα, δέχεται τη χάρη και την ευλογία του Θεού. Θεραπεύουν ασθένειες και διώχνουν τα δαιμόνια, αφού οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, σηκώνουν χείρας ικέτιδας για τη σωτηρία μας και τη σωτηρία όλου του κόσμου», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

0-kast

0-kast1

0-kast2

0-kast4

0-kast5

Εμφανίσεις: 72820
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!