Τίμησαν την μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου (ΦΩΤΟ)

DSCF1294

Μέ ιδιαίτερη λαμπρότητα καί κατάνυξη εορτάστηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου η μνήμη του νεομάρτυρος Πολιούχου μας Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου ιδιαιτέρως στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και γενικότερα σ' όλη την επαρχία μας.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και τη συμμετοχή πολλών ιερέων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου φυλλάσεται η τιμία κάρα καί η ιερή λάρνακα μέ τό άφθαρτο σώμα τού νεομάρτυρος. Τον δε θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, άναφερόμενος στο χρέος των πιστών να ομολογούν συνεχώς την πίστη μας με έργα μετανοίας.

Την κυριώνυμο στον ίδιο Ναό με την παρουσία πλήθος κόσμου, μαθητών και πολλών νέων πραγματοποιήθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμο καί τόν Ποιμενάρχη μας κατά τήν όποία εκήρυξε ό συντοπίτης μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού.

Επίσης την ίδια μέρα στον ενοριακό Ναό της Παναγίας Χρυσομαλλούσης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τόν Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό μας , ο όποιος στο κήρυγμά του τόνισε τη σημασία του πνευματικού αγώνος, ως μία συνεχόμενη μαρτυρία Ιησού Χριστού, προκειμένου να ενθρονίζεται στίς καρδιές μας ο Κύριος , δίδοντάς μας με αυτόν τον τρόπο ελπίδα σωτηρίας.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Νεομάρτυρος θά ολοκληρωθούν με την καθιερωμένη αγρυπνία στόν Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό τήν Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.

DSCF1202

DSCF1204

DSCF1243

DSCF1246

DSC 0853

DSC 0856

DSC 0858

DSC 0863

DSCF1274

DSCF1313

DSCF1318

DSCF1315

Εμφανίσεις: 43269
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!