4η Συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ι.Μ. Κορίνθου

IMG 3324

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ», πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 4η Συνάντησης της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας η προγραμματισμένη ομιλία του Πανοσ. Αρχιμ. κ. Κλαύδιου Καλαρά, Αρχιερατικού Επιτρόπου Σικυώνος, με θέμα: «Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

Το ενδιαφέρον του θέματος και η εμπεριστατωμένη ανάπτυξη του εκ μέρους του ομιλητού συγκίνησε το πυκνό ακροατήριο, το οποίο παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τις θέσεις της Εκκλησίας μας περί του «όντως φοβερωτάτου μυστηρίου του θανάτου» που, με την Ανάσταση του Χριστού, μεταποιείται σε μετάβαση από «των λυπηροτέρων επί τα θυμηδέστερα» και κατ’ αυτό τον τρόπο η Χριστιανική οικογένεια αντιμετωπίζει την σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα του θανάτου.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή και επικέντρωσε το όλο θέμα στην βεβαιότητα ότι στον κόσμο αυτό όλοι είμαστε «πάροικοι και παρεπίδημοι», αφού κατά την ρήση του Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «ημών γαρ το πολίτευμα εν ουρανοίς υπάρχει» (Φιλιπ. γ’, 20). 

IMG 3316

IMG 3320

Εμφανίσεις: 36510
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!