O Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

kataniktos kastoria1

Σε κλίμα κατάνυξης και με πολλή μεγάλη τη συμμετοχή του πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας τελέσθηκε ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, όπως κάθε χρόνο στον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, ο οποίος μίλησε επίκαιρα και ανέπτυξε το θέμα «η ακροστιχίδα της μετανοίας».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον π. Δανιήλ για την αποδοχή της πρόσκλησης να βρεθεί για μια ακόμα φορά στην Καστοριά και που μετέφερε ωφέλιμα πνευματικά λόγια στους ακρίτες Καστοριείς και του ευχήθηκε να του χαρίζει ο Θεός υγεία και έτη πολλά.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και ζήτησε από τον κλήρο και το λαό της Καστοριάς συγγνώμη αν στενοχώρησε ή επίκρανε κάποιον στην πορεία της Διακονίας του.

Τέλος, οι πατέρες και οι πιστοί ασπάσθηκαν τον Τίμιο Σταυρό και τη δεξιά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και πήραν ως ευλογία ένα βιβλίο του π. Δανιήλ Αεράκη.

kataniktos kastoria

kataniktos kastoria2

kataniktos kastoria3

kataniktos kastoria4

kataniktos kastoria5

kataniktos kastoria6

kataniktos kastoria7

 

Εμφανίσεις: 46662
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!