Σπάρτης: ''Οι Χριστιανοί να προσεύχονται, για να αποκτήσουν αυτογνωσία''

016Τον καθιερωμένο πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης», ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 2 Μαρτίου 2014 για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στη Σπάρτη ο ‘’Εσπερινός της Συγγνώμης’’ τελέσθηκε στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού συμπροσευχήθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος, αρκετοί κληρικοί και πλήθος πιστών.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος στο περιεκτικό του κήρυγμα με χαρακτηριστική γλαφυρότητα ερμήνευσε απόσπασμα από την ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, στην οποία αναφέρει: ‘’Δώρησαι μοί του οράν τα εμά πταίσματα’’.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι Χριστιανοί να προσεύχονται, για να αποκτήσουν αυτογνωσία, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα στην προσπάθεια εξάλειψης των αδυναμιών μας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ζήτησε πρώτος συγγνώμη για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο.

Επίσης ευχήθηκε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει για όλους τους Χριστιανούς εφαλτήριο ψυχικής και πνευματικής αναγέννησης.

Εν συνεχεία, ως είθισται, κληρικοί και πιστοί, έδωσαν τον καθιερωμένο ασπασμό της συγγνώμης.

012

027

029

033

039

045

Εμφανίσεις: 47707
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!