Η ανάμνηση του θαύματος των κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου στην Ι.Μ. Σπάρτης

koly

Την ανάμνηση του θαύματος των κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος εόρτασε το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 η Εκκλησία μας.

Την ημέρα αυτή στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Τρύπη του Δήμου Σπάρτης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν ιερείς της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σεβαμιώτατος, με αφορμή το θαύμα του Αγίου Θεοδώρου, αναφέρθηκε στην ομιλία του στον διωγμό των μαρτύρων της Ορθόδοξης πίστης, αλλά και στον διωγμό που βιώνει  αυτή την περίοδο η Εκκλησία μας, καλώντας τους Χριστιανούς να θωρακίσουν την πίστη τους.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Χρήστος Μπουγάδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Επαρχιών Λακεδαίμονος και Επιδαύρου Λιμηράς κ. Μαρίνα Κουφάκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων πρόσφερε καφέ και γλυκίσματα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρύπης.

koly2

kolly3

 

Εμφανίσεις: 46416
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!