Πειραιώς Σεραφείμ: "Συμβάλουμε θετικά στην προσπάθεια του Υπ. Παιδείας"

diabitis peiraias

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ενημερωτική καμπάνια πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον νεανικό διαβήτη.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλου.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς εξέφρασε την εγκάρδια στήριξη της Εκκλησίας στην πρωτοφανή, για τα ελληνικά δεδομένα, εκπαιδευτική πρωτοβουλία και κάνοντας λόγο για μια «ιερά προσπάθεια» διαπαιδαγώγησης των μαθητών σε ευαίσθητα θέματα υγείας, όπως αυτό του Νεανικού Διαβήτη.

"Συμβάλουμε θετικά στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, επάνω στο πολύ σημαντικό πρόβλημα του νεανικού διαβήτη", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, χαιρετώντας την εκδήλωση, σηματοδότησε την έναρξη της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τα θέματα Διαβήτη στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα των συνεργειών, όπως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με στόχο τη διεύρυνση του εκπαιδευτικού λειτουργήματος σε κοινωνικού ενδιαφέροντος ζητήματα και την ουσιαστική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων μαθητών.

Εμφανίσεις: 58085
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!