Κίτρους Γεώργιος: ''Ήρθα να λάβω την ευλογία του Αγίου Γρηγορίου'' (ΦΩΤΟ)

0-kitr4 

ROMFEA.GR | Με πολλή χαρά και ιδιαίτερη λαμπρότητα, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Βεροίας υποδέχτηκε σήμερα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2014, στις 6 μ.μ., τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ο οποίος και χοροστάτησε κατά την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, επί τῃ μνήμῃ του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου, του ιδρυτή της Σκήτης Βεροίας.

Με την χαρμόσυνη κρούση των καμπανών, ο Σεβασμιώτατος ενδύθηκε, στον νάρθηκα του καθολικού, τον μανδύα και κράτησε την ποιμαντορική ράβδο, που είχε προσφέρει στην Ιερά Μονή ο μακαριστός Μητροπολίτης Βερροίας και Ναούσης κυρός Παύλος (+1993).

Ο νέος ιεράρχης, αφού πολυχρονίστηκε και ευλόγησε το εκκλησίασμα, ανήλθε στον θρόνο, από όπου ανέγνωσε τον προοιμιακό ψαλμό.

Στον Εσπερινό εισόδευσαν ο ηγούμενος της Ι. Μονής, οι Ηγουμενοσύμβουλοι π. Ματθαίος Ψωμάς και π. Αιμιλιανός Προδρομίτης, και ο ευλαβέστατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μπουλημπάσης, εφημέριος Ριζωμάτων. Διακόνησε ο ιεροδιάκονος π. Μακάριος Προδρομίτης.

Προ του «Νυν απολύεις» ο ηγούμενος της Ι. Μονής προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος και αντιφώνησε προ του «Δι’ ευχών».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον Ηγούμενο, υπογράμμισε ότι πάντα θα τους περιμένει να τον επισκέπτονται στην Κατερινή και να τον βλέπουν.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Γρηγορίου, καθώς και για την ιστορικότητα της Μονής.

"Ήρθα να λάβω την ευλογία του Αγίου Γρηγορίου, που μόνασε εδώ, αλλά ήταν και Επίσκοπος, γιά να ευλογήσει την επισκοπική μου διακονία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κίτρους.

Στη συνέχεια ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής.

Στην κατανυκτική Ακολουθία, παραβρέθηκαν αρκετοί Βερροιείς, καθώς και φοιτητές του Σεβασμιωτάτου Αγίου Κίτρους, στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Πυλαίας Θεσαλονίκης.
Παρόντες επίσης πολλοί ιερόπαιδες, από την διακονία του Σβασμιωτάτου στον Ι. Ναό Αγ. Αναργύρων Βερροίας.

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου-Σκήτη Βερροίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον σεπτό ποιμενάρχη της, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας Κύριό μας Κύριο Παντελεήμονα, γιά την άδεια-ευλογία της αποψινής χοροστασίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Αύριο, Κυριακή Β΄ των Νηστειών, στην Ι. Μονή μας θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει ο ίδιος ο Σεβασμιώατατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

kitrous1

0-kitr

0-kitr1

0-kitr2

kitrous2

kitrous3

kitrous4

kitrous5 

0-kitr3

kitrous6

kitrous7

kitrous8

kitrous9

kitrous10

kitrous11

Εμφανίσεις: 106808
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!