Εόρτιες εκδηλώσεις για τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

pal10

Εόρτιες εκδηλώσεις ἐπί τῇ ἱερᾷ μνήμῃ τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ, Ἀρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, τελέστηκαν το διήμερο της 15ης και 16ης του μηνός Μαρτίου, είς τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά - Θεσσαλονίκης.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδα, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συνχοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Κατα την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης ομίλισε επικαίρως και αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο, το έργο και την διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Σεπτών Λειψάνων του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

pal1

pal2

pal3

pal4

pal5

pal6

pal7

pal8

pal9

pal11

pal12

pal13

pal14

pal15

pal16

pal17

pal18

pal19

pal20

pal21

pal22

pal23

pal24

pal25

pal26

pal27

Εμφανίσεις: 44227
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!