Πνευματική Ημερίδα στην Ι.Μ. Ιερισσού (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

stauros 5

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής Κ. Σταυρού τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός την Β´ Κυριακή των Νηστειών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Ιερός Ναός Κ. Σταυρού και η Πρωτοβουλία Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως «Η Ελληνορθόδοξη οικογένεια» διοργάνωσαν πνευματική ημερίδα με θέμα «Η Ιερότητα της Κυριακής» στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού με ομιλητές τον καθηγητή της Θεολογικής του Α.Π.Θ. κ. Παναγιώτη Σκαλτσή και τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού Αρχιμ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος, απευθυνόμενος στους ευσεβείς πιστούς που γέμισαν το Πνευματικό Κέντρο, έκανε λόγο για την υλοποίηση ενός πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου που στόχο έχει να αλλοιώσει θεσμούς, ιστορίες, συνειδήσεις, γλώσσες λαών ώστε να επικρατήσει η τάξη των ισχυρών της γης και αυτό στην πατρίδα μας μεταφράζεται με την αποιεροποίηση της ζωής του Ορθόδοξου Χριστιανικού λαού.

«Για να υπαχθεί και η χώρα μας στην νέα τάξη πραγμάτων αφαίρεσαν το θρήσκευμα από την ταυτότητα, εφηύραν το αυτόματο διαζύγιο, έφεραν τον πολιτικό γάμο και προσπάθησαν να τον κάνουν υποχρεωτικό, μετέτρεψαν τον χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών από κατηχητικό σε διαθρησκειακό και τέλος προσπάθησαν να αποϊεροποιήσουν την ημέρα της Κυριακής. Ποιον ρώτησαν, ποιος τους έδωσε την νομιμοποίηση αυτών των αποφάσεων και πότε το ενέκρινε ο λαός αυτό;» είπε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε τους ομιλητές για την συμβολή τους στην στο πνευματικό έργο της Ι. Μητροπόλεως.

Ο κ. Σκαλτσής ανέπτυξε με γλαφυρό τρόπο, αξιοποιώντας την πατερική και όχι μόνο παράδοση, το θέμα «Η Κυριακή στη ζωή της Εκκλησίας και τη Λειτουργική Παράδοση» τεκμηριώνοντας την Ιερότητα αυτής της Ημέρας και την ωφέλεια των Χριστιανών στον ψυχικό και σωματικό τους κόσμο ενώ ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Χρυσόστομος ανέπτυξε το θέμα «Η αργία της Κυριακής» χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τον αγώνα και τον βίο Πατέρων της Εκκλησίας για την ιερότητα αυτής της Ημέρας.



stauros 1

stauros 2

stauros 3

stauros 4

stauros 6

stauros 7

stauros 8

stauros 9

Stauros 10

Stauros 11

stauros 12

stauros 13

stauros 14

Εμφανίσεις: 43723
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!