Η Γ' Στάση των Χαιρετισμών στις Φέρρες

ferres

Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, τελέσθηκε η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις Φέρρες, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014. 

Για ακόμη μία φορά, διανύοντας την Μεγάλη Σαρακοστή, η προσέλευση και η συμμετοχή των πιστών στην Ακολουθία των Χαιρετισμών ήταν μεγάλη, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της ακριτικής μας περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος, στο σύντομο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον επερχόμενο, την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014, εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, υπενθυμίζοντας την σπουδαιότητα της χάρης του Αγίου Πνεύματος και την ουσιαστική συμβολή της Παναγίας.

Υπογράμμισε ότι η Παναγία μας συμβάλλει στην κάθοδο του Αγίου Πνεύματος σε όλους μας, από την στιγμή που η ίδια το δέχεται.

“Ιδού η δούλη Κυρίου γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου” είναι το μήνυμα ταπεινοφροσύνης που μας στέλνει η Θεοτόκος και αποτελεί, θα πρέπει να αποτελεί, την πυξίδα, το πρότυπο όλων μας για να έρθουμε σε επαφή με τον Θεό, να του εμπιστευθούμε τη ζωή μας, την ύπαρξή μας!

ferres1

Εμφανίσεις: 37679
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!