Ο Δ' Κατανυκτικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς

0-d5

Ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ και με την παρουσία του Τιμίου Ξύλου που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Νικόδημος Σκρέτας,

ο οποίος συνδέεται πνευματικά πολλά χρόνια με τον Σεβασμιώτατο και ανέπτυξε το θέμα «Αγωνιστικά μηνύματα του κατανυκτικού Τριωδίου».

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον π. Νικόδημο για τον μεστό λόγο του και τα πνευματικά μηνύματα που έδωσε πλουσιοπάροχα η ομιλία του στο λαό της Καστοριάς και του ευχήθηκε να του χαρίζει ο Σταυρός του Κυρίου μας τη δύναμη να συνεχίσει να διδάσκει και ως Καθηγητής αλλά και ως Πνευματικός Πατέρας τους μαθητές του και τα πολλά πνευματικά του παιδιά.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού με τον Τίμιο Σταυρό και οι πιστοί που είχαν κατακλύσει τον Καθεδρικό Ναό πήραν ως ευλογία ένα μικρό σταυρουδάκι.

0-d1

0-d3

0-d4

0-d5

0-d6

0-s

0-d7

DSC03991-w800-h600

0-d2

Εμφανίσεις: 35236
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!