Κληρικολαϊκή Σύναξη στην Ιερά Μητροπόλη Φωκίδος

na1

Την Πέμπτη 3 Απριλίου ε.έ. πραγματοποιήθηκε Κληρικολαϊκή Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου ως Τοποτηρητού, παρουσία και του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Φωκίδος κ. Αθηναγόρου.

Στην Σύναξη μετείχαν όλοι οι Ιερείς της Μητροπόλεως και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των εγγύτερων Ενοριών.

Την Σύναξη προλόγισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόλαος Καραγιάννης, αναφερόμενος στο πρόσωπο και την προσφορά του απερχομένου Μητροπολίτου κ. Αθηναγόρου, ευχαριστώντας τον εκ μέρους όλων των Ιερέων για την πατρική πολυχρόνια μέριμνά του, και παρουσιάζοντας τον Τοποτηρητή κ. Ιερόθεο.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Σεβασμιωτάτου πρ. Φωκίδος με θέμα την Ιερωσύνη.

Έπειτα μίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος, αναπτύσσοντας τρία θέματα: α) Ποιά είναι η Ορθόδοξη Εκκλησιολογία και ποιά η θέση του Επισκόπου στην Εκκλησία, β) Το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Φωκίδος Αθηναγόρου, γ) Η έννοια και οι αρμοδιότητες του Τοποτηρητού, σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο και την Εκκλησιαστική Νομοθεσία, και ποιά θα είναι η δική του διακονία ως Τοποτηρητού στην συγκεκριμένη Ιερά Μητρόπολη.

Στο τέλος και μετά από ένα σύντομο διάλειμμα ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος απάντησε σε ερωτήσεις των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Πρίν την Σύναξη ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος είχε συνεργασία με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο για θέματα της Μητροπόλεως και μετά το πέρας της Συνάξεως δέχθηκε στα Γραφεία της Μητροπόλεως εκπροσώπους Αρχών και Φορέων της Επαρχίας.

na2

na3

na4

Εμφανίσεις: 54735
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!