Προπασχάλια εορταστική εκδήλωση στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

propa3

Προπασχάλια εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Εσταυρωθείς δι΄εμέ» πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή μας την Τετάρτη 9 Απριλίου το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους και παραδοσιακούς θρήνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος τους οποίους παρουσίασε και προλόγισε ο Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Νικόλαος Κατσαρέλης και απέδωσε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς Φθιώτιδος, με χοράρχη τον Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ναού και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ο οποίος ανέλυσε θεολογικώς το νόημα του τίτλου της εκδηλώσεως «Εσταυρωθείς δι΄εμέ» και συνεχάρη την χορωδία και τον χοράρχη της, που με τις μελωδικές τους φωνές και την άριστη απόδοση των ύμνων βοήθησαν τους παρισταμένους να προγευθούν τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου μας τα οποία σε λίγες ημέρες θα εκτυλιχθούν στην Εκκλησία μας καθώς και τον π. Νικόλαο, ο οποίος με μεστό θεολογικό λόγο ανέλυσε τους ύμνους.

Στην ωραία εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, ιερείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

propa1

propa2

propa4

Εμφανίσεις: 44464
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!